Det är trevligt att ha en panel för ditt smarta hem. Jag ville alltid ha en och en gång bestämde jag mig att köpa en speciell hållare för min iPad för att montera den. Tyvärr var det ett stort fel och ämnet dog. Nyligen beslutade jag emellertid att återvända till det och jag beklagar inte det!

Den tidigare hållaren gjordes speciellt för iPad och jag var så glad att hitta den! Jag köpte den på Allegro och den kom. Förpackningen var oöppnad men dammig. Det var hållaren för den första iPad! Den från 2010. En riktig sällsynthet som jag inte uppskattade. Jag returnerade den till säljaren och stängde ämnet. Det var ungefär ett år sedan!

Letar efter ett väggfäste för surfplattor

Nyligen letar jag efter nya element för automatisering i mitt hem - i enlighet med denna artikel. Så jag bestämde mig för att leta efter surfplattan väggfästen igen. Det första som dök upp på Allegro är det gamla handtaget. Jag vet inte om det är samma säljare, men det var definitivt samma handtag. Jag passerade honom och började titta vidare. Jag strövar om djupet i Allegro och AliExpress och hittade fyra typer av handtag:

  1. Handtag på lyften - det första är greppet på lyften. Vi kan enkelt fälla dem bort från väggen med flera dussin centimeter och använda en tablett. Men jag ville ha något delikat.
  2. Den andra typen är magnethållare. De är riktigt små och i många färger. Det enda problemet är att magneten verkligen håller?
  3. Den tredje typen är vandalsäkra handtag. De är perfekta för köpcentra eller i öppna utrymmen. Hemma är de dock ganska råa.
  4. Den fjärde typen är väggfästen som är perfekt anpassade till surfplattan. De är väldigt tunna, vi monterar dem på väggen. Bara perfekt. Förutom priset, som har överskridit budgeten många gånger.

Jag valde alternativ nummer 2, som är en magnethållare. När det gäller utseendet var det vad jag letade efter, och priset är ganska anständigt - 38,16 PLN. jag köpte det från den här länken. Han kom till mig efter mindre än två veckor.

Magnetisk väggfäste för surfplatta

Ett medelstort paket kom. Det fanns mycket folie och polystyren i den, och bara en liten förpackning med en magnet inuti. Ärligt talat är säkerheten förstklassig. Hela uppsättningen består av tre element:

  1. Magnethållare med 3M tejp på ena sidan och magnet på andra sidan.
  2. Tabletmagnet.
  3. Telefonmagnet.

Dess mått är 5,5 cm x 5,5 cm x 0,52 cm. Den väger 30 g och har en maximal lyftkapacitet på 1980 g.

Väggfäste för surfplatta

Installation är trivial. Vi skalar bort tejpskyddet på ena sidan och fäster handtaget på den plats som intresserar oss. Det är värt att prova det med surfplattan först.

Väggfäste för surfplatta

Dessutom limmar vi magneten i mitten av surfplattan (naturligtvis på baksidan). Och det är det! Ingen borrning. Vi använder en surfplatta och den rymmer. Och hur! Magneten är riktigt stark! Nedan hittar du några bilder på hur det ser ut med en upphängd surfplatta och utan den. Jag valde färgen på magneten för väggarna, vilket betyder att den inte sticker ut och även passar.

Väggfäste för surfplatta

Sammantaget är jag väldigt nöjd med det. Vi ser bara om magneten kommer att stå tidens test. Jag kommer att uppdatera denna artikel om några månader och meddela dig. Just nu är det en mycket stabil lösning.

Väggfäste för surfplatta

Det är också en enkel lösning. Vi har ingen kraft kopplad till den. Om vi ​​ville skapa en riktigt solid panel för ett smart hem, rekommenderar jag antingen dedikerade paneler eller krafthandtag.

Men du hittar inte en snabbare, enklare och mer estetisk lösning 🙂

Uppdatering: Det gick dock inte

Hur jag såg fram emot det greppet! Och det hängde så vackert! Tyvärr, efter några månaders användning kan jag ärligt säga: Jag rekommenderar inte!! Handtaget fungerar dock inte så bra. Och jag bestämde mig för att göra uppdateringarna efter att jag hört ett högt "Lulp!" i vardagsrummet. Tabletten flög så småningom av väggen och föll till marken ... Det är okej, men det var en prick om och om igen.

Detta var dock inte den enda nackdelen med detta grepp. Först dåligt matchade magneter. Efter en viss tid måste vi ta bort surfplattan för att ladda den. Och det finns en liten överraskning eftersom surfplattan inte kommer att försvinna! Det visar sig att magneterna på tabletsidan är ganska många små neodymmagneter som är mycket starkare än den som håller den mot väggen. Effekt? Bilder nedan ...

Handtaget är trasigt, även om det fungerar för att Rocket science inte är det, men det ser åtminstone ut som genomsnittligt. Vi måste praktiskt taget bryta handtaget i två delar för att dra bort det från väggen. För att lossa hållaren från tabletten var jag tvungen att använda en kniv och bända upp den.

En annan nackdel är montering av magneter. Vid ett av tårarna från väggen (annars kommer jag inte att namnge det) flög neodymmagneterna av! Han släppte limmet och det var bara magneter kvar på väggen. Allvarligt?!

Jag limmade tillbaka magneterna med en droppe, men hur det blev, döm själv ...

Slutligen, köp inte den här skiten! Det är så enkelt 😉


Helt galen på smart. Om något nytt dyker upp måste det överlämnas och testas. Han gillar lösningar som fungerar och hatar värdelösa prylar. Hans dröm är att bygga den bästa smarta portalen i Polen (och senare i världen och Mars 2025).

Polsk grupp Smart Home av SmartMe

Polsk grupp Xiaomi av SmartMe

SmartMe-kampanjer

Relaterade inlägg